010 - 521 6604 info@lansleek.nl

Van der Lans & Van der Leek zoekt versterking van hun team

Bleiswijk – Accountantskantoor Van der Lans & Van der Leek werd bijna 40 jaar geleden in Bleiswijk opgericht door Cees van der Leek. Zeven jaar geleden trad Kevin van der Lans toe en nam het bedrijf twee jaar geleden volledig over. Sinds die tijd is het bedrijf behoorlijk gegroeid, zijn ze verhuisd naar een groter pand aan de Hoefweg 205B en is er ruimte voor nieuwe medewerkers.

Het kantoor telt momenteel elf medewerkers, zowel full- als parttime. Ze richten zich vooral op familiebedrijven, voornamelijk in Zuid-Holland, maar ook internationaal opererende bedrijven met veelal een link met deze regio. “Ze doen een beroep op ons”, aldus Kevin, “om over hun schouder mee te kijken, te adviseren, maar ook terzijde te staan bij bijvoorbeeld fusies, overnames, het opstarten van nieuwe bedrijfsactiviteiten, bedrijfsopvolging en nalatenschappen.”

 

Informeel en menselijk

Kevin vertelt dat hij de menselijke factor binnen het kantoor erg belangrijk vindt. “We gaan op een informele manier met elkaar om en zijn flexibel, ook als het op privé-zaken aankomt, we helpen elkaar. Daarnaast organiseren we regelmatig iets leuks buiten kantooruren om, dit schept nog meer een band. Ook naar de klanten toe onderscheiden we ons door onze informele manier van werken. We gaan met onze klanten aan tafel zitten en luisteren naar hun wensen en komen zo tot een gezamenlijke oplossing.”
Het nieuwe kantoor straalt ook dat informele uit, het oogt ruimtelijk en gezellig. Daarnaast is maatschappelijk verantwoord ondernemen één van de speerpunten. Het bedrijf heeft een duurzaamheidscertificering behaald en is CO² neutraal. Dit uit zich in veel kleine dingen zoals het kritisch kijken naar welke kantoormaterialen er worden aangeschaft, stimuleren van elektrisch rijden, gebruik van ledverlichting, etc. “We merken dat ook onze klanten dit oppikken”, zegt Kevin. “We doen veel subsidieaanvragen voor klanten die aan het verduurzamen zijn.”
Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent niet in de laatste plaats goed zijn voor de werknemers en dit staat dan ook hoog in het vaandel.

Het kantoor van Van der Lans & Van der Leek aan de Hoefweg 205B in Bleiswijk.

Maria Mkrtchian

Maria (assistent accountant) kan dit beamen. Zij werkt sinds anderhalf jaar bij het kantoor. “Wat mij meteen opviel is de ongedwongen, informele sfeer,” zegt ze. “Klanten lopen soms binnen zonder afspraak, iets wat bij grotere kantoren simpelweg niet kan. Je hoeft hier niet zo formeel te zijn en dat geeft zo’n goed gevoel. Ik ben nog student en ik word zó gemotiveerd door alles en iedereen om me heen, ik had geen beter team kunnen hebben. Mijn studie vordert en sluit mooi aan op wat ik hier doe.”

Iliass Zaghdoud

Ook Iliass (bedrijfseconomisch adviseur) is blij met de sfeer op kantoor. “Beslissingen worden gezamenlijk genomen. Hierdoor voel je dat we samen het kantoor runnen. Dat is belangrijk want als je gezamenlijk iets beslist dan sta je daar met elkaar achter, dat is anders dan wanneer je alleen iets uitvoert dat van tevoren al beslist is. Werknemers worden hier in hun kracht gelaten.” Daarnaast roemt Ilias ook de doorgroeimogelijkheden die er zijn en vindt hij het prettig dat hij nu een meer adviserende en begeleidende rol heeft.

Trix de Kruijff-Los

Trix werkt vanaf 1 april bij Van der Lans & Van der Leek. Ze heeft naast haar administratieve taken een algemene, ondersteunende functie.“De saamhorigheid is groot,” zegt ze. “Ik heb hier in april zo’n warm welkom gekregen, het voelt als familie. Fijn dat ik op deze leeftijd de kans op deze nieuwe uitdaging gekregen heb.”