010 - 521 6604 info@lansleek.nl

'Oog voor de mens achter de ondernemer'

“Volgens mij kun je als accountant/adviseur je cliënten het beste van dienst zijn als je weet wat hij of zij wil met z’n bedrijf en met z’n leven. Wat drijft hem? Waar maakt hij zich zorgen om? Die persoonlijke kant van het vak vinden wij belangrijk en onze klanten waarderen dat.”

 

Kevin van der Lans groeide op in een ondernemersfamilie en had altijd al ambitie om ondernemer te worden. “Met name de financiële kant van het bedrijf vond ik interessant en daar wilde ik mijn beroep van maken”, vertelt Kevin, directeur-eigenaar van Van der Lans & Van der Leek. Na zijn studie aan Nyenrode Business Universiteit werkte hij eerst onder andere bij een Amerikaans bedrijf. “Al snel besefte ik dat ik daar de persoonlijke band met de klant miste. Zo ben ik in 2016 bij Van der Leek terechtgekomen en hier vond ik precies wat ik zocht. We werken veel voor (familie)bedrijven in het MKB, in een straal van zo’n 15 kilometer rond Bleiswijk, die zich richten op maken of handelen. In welke sector een bedrijf actief is, maakt voor ons eigenlijk niet uit. Wat we wel belangrijk vinden, is dat er een ‘klik’ is. Net als onze cliënten zijn wij zelfstandig en ondernemend. We willen op gelijkwaardig niveau met elkaar kunnen sparren en zo een goede band opbouwen. We willen weten wat hem of haar drijft. Alleen dan kunnen we goed meedenken en waardevolle adviezen geven. Als een cliënt daarvoor openstaat, is hij bij ons aan het juiste adres.”

Een familiemens aan de basis
Het huidige Van der Lans & Van der Leek werd 39 jaar geleden opgericht door Cees van der Leek. Oorspronkelijk richtte hij zich op het schrijven en beoordelen van businessplannen; gaandeweg werd het financiële aspect in de dienstverlening steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig focust Van der Lans & Van der Leek, Accountantsen Adviseurs B.V., met name op financieel en fiscaal advies en subsidies. Het gaat hierbij over bedrijfsopvolgingen, herstructureringen, financieringen etc. Katinka Verstraten werkt al bijna 26 jaar bij het bedrijf en is voor veel klanten een vast aanspreekpunt: “Ik loop hier al geruime tijd mee en heb de geleidelijke groei van het bedrijf en de verschillende verhuizingen meegemaakt. Hoewel ik zelf inmiddels verhuisd ben naar Oud- Beijerland, denk ik er niet over om een andere werkgever te gaan zoeken. De werksfeer is hier goed en we gaan op een laagdrempelige en informele manier met elkaar en onze cliënten om. Cees van der Leek is een echt familiemens en een soort vaderfiguur voor het bedrijf. Hoewel hij sinds mei van dit jaar van zijn pensioen geniet, vervult hij de rol nog steeds en zien we hem hier regelmatig. Met Kevin aan het roer is de sfeer gelukkig net zo goed gebleven.”

Gericht op de toekomst
Het team van Van der Lans & Van der Leek bestaat inmiddels uit 13 medewerkers. “Om de continuïteit te kunnen waarborgen groeit het team wat mij betreft in de komende jaren nog verder. We hebben al een fiscalist en een Registeraccountant in huis, maar de regeldruk vanuit de overheid en toezichthouders is hoog. Om die reden heb je op meer gebieden specialisten nodig”, aldus Kevin. Die groei is realiseerbaar in het moderne pand aan de Hoefweg waar het accountantskantoor sinds maart dit jaar gevestigd is. “Het is bijzonder dat het bedrijf nu weer terug is aan de Hoefweg, waar Van der Leek ooit startte. De locatie is centraal gelegen in ons werkgebied en zeer goed bereikbaar, direct aan de N209. We zijn heel tevreden met de lichte en frisse uitstraling van het kantoor die ook door onze cliënten geprezen wordt. De hele inrichting hebben we bij onze eigen klanten afgenomen. Ook hebben we verschillende maatregelen getroffen om klimaatneutraal te kunnen werken. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, want we willen de planeet graag goed achterlaten voor de volgende generatie. Tussen de vele andere accountants- en adviesbureaus hebben wij al met al echt ons eigen signatuur.”